Huspenina recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks vepřová hlava
2 ks vepřové nožičky
1 kg vepřová kůže
2 ks vepřové přední koleno
1 ks vepřový ocásek
podle chuti
česnek
sůl
ocet
cibule
celý černý pepř
podle potřeby
voda

Postup přípravy receptu

  1. Vepřovou hlavu, nožičky, kolena, kůže a ocásek očistíme, umyjeme a dáme vařit do nádoby, ve které je dvakrát více vody jako masa. Do plátěného sáčku vložíme očištěný česnek, celý černý pepř a sáček dáme do vody, kterou jsme osolili.

  2. Vodu přivedeme do varu, zvolna vaříme a sbíráme pěnu. Když se kosti dají oddělit, všechno vybereme, oddělíme maso, vývar přecedíme a dáme znovu vařit. Když vývar začne vřít, maso rozložíme na dno hlubokých talířů nebo misek a zalijeme vývarem. Nádoby odložíme do chladu, kde huspenina ztuhne.

  3. Huspeninu podáváme pokapanou octem a posypanou cibulí nakrájenou nadrobno.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!