Husí rizoto s hlívou ústřičnou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 ks cibule
1 ks mrkev
0 l rýže
400 g hlíva ústřičná
40 g parmezán
2 lžíce čerstvá petrželka
2 lžíce husí sádlo
200 g pečené husí maso
100 g vařené husí maso
1 l husí vývar
1 sklenice sterilovaný hrášek s karotkou
100 g eidam v celku
podle chuti
1 lžička podravka

Postup přípravy receptu

  1. Zeleninu očistíme a podle potřeby oloupeme.

  2. Na husím sádle necháme zesklovatět drobně nakrájenou cibuli. Přidáme na kostičky nakrájenou mrkev a necháme chvíli smažit.

  3. Mezitím si omyjeme a nakrájíme hlívu ústřičnou a přimícháme ji do cibulového základu, opékáme, dokud hlíva neztratí na objemu (asi 6 minut). Také od kostí obereme pečené a vařené husí maso. Případně použijeme maso z jiné drůbeže, kterou máme k dispozici. Maso vmícháme do hrnce. Masa může být více než je uvedeno v receptu. Přidáme trošku podravky a vsypeme rýži, chvíli mícháme a pak to zalijeme dvojnásobnou dávkou (než bylo rýže) husího vývaru.

  4. Pod poklicí přivedeme k varu, ztlumíme plamen a necháme zvolna vařit. Scedíme si jednu malou skleničku sterilovaného hrášku s karotkou a po 15 minutách přidáme do hrnce. Vaříme, dokud se netvoří "komínky", pak vypneme sporák a takto připravené rizoto necháme chvilku dojít.

  5. Mezitím si nastrouháme trochu parmezánu a vmícháme ho do jemně nastrouhaného eidamu. Čerstvou petrželku drobně nasekáme.

  6. Husí rizoto s hlívou ústřičnou rozdělíme na talíře a každou porci posypeme trochou sýra a ozdobíme petrželkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!