Husí játra s hruškami recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
200 g máslo
100 g smetana
2 ks velká hruška
200 g upečená husí játra
4 ks malá hruška

Postup přípravy receptu

  1. V sádle upečeme husí játra nebo je podusíme na cibulce s trochou vína a necháme vychladnout.

  2. Vyšleháme máslo do pěny a přidáme vychladlá, rozetřená nebo prolisovaná játra. Směs dobře prošleháme, zjemníme vyšlehanou smetanou a podle potřeby přisolíme. Do vzniklé játrové pěny můžeme přidat celé kousky jater.

  3. Dvě velké hrušky svaříme v bílém víně, nakrájíme na kostičky a dochutíme hruškovým likérem. Malé hruštičky rovněž svaříme v bílém víně. Husí játra servírujeme s hruškovým ragú, ozdobíme malou hruštičkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!