Husí játra s hruškami recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- sůl 200 g máslo 100 g smetana 2 ks velká hruška 200 g upečená husí játra 4 ks malá hruška
Postup Husí játra s hruškami recept
Postup přípravy receptu
-
V sádle upečeme husí játra nebo je podusíme na cibulce s trochou vína a necháme vychladnout.
Vyšleháme máslo do pěny a přidáme vychladlá, rozetřená nebo prolisovaná játra. Směs dobře prošleháme, zjemníme vyšlehanou smetanou a podle potřeby přisolíme. Do vzniklé játrové pěny můžeme přidat celé kousky jater.
Dvě velké hrušky svaříme v bílém víně, nakrájíme na kostičky a dochutíme hruškovým likérem. Malé hruštičky rovněž svaříme v bílém víně. Husí játra servírujeme s hruškovým ragú, ozdobíme malou hruštičkou.