Husí játra s hráškem a žampiony recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 lžíce máslo
100 g žampiony
1 lžíce olivový olej
1 lžíce sójová omáčka
6 lžic sterilovaný hrášek
2 dl drůbeží vývar
500 g husí játra
podle chuti
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Husí játra očistíme, omyjeme a rozpůlíme. Žampiony oloupeme a nakrájíme na plátky.

  2. Na pánvi rozpálíme máslo s olejem a husí játra orestujeme. Přidáme žampiony a hrášek a lehce osmahneme. Pak vše zalijeme vývarem a sójovou omáčkou. Játra dusíme doměkka. Nakonec je osolíme a opepříme podle chuti.

  3. Omytá husí játra se opečou na másle, zalijí vývarem, přidají se na plátky nakrájené žampiony a hrášek. Osolíme, přidáme sojovou omáčku a dusíme doměkka.

  4. Měkká husí játra s hráškem a žampiony podáváme s restovanými brambory a lehkým zeleninovým salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!