Hubník recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 lžíce olej
4 ks vejce
1 lžíce máslo
100 ml mléko
150 g sýr
4 ks rohlík
400 g čerstvé houby
mletý černý pepř
podle chuti
sůl
pažitka
petrželová nať

Postup přípravy receptu

  1. Houby očistíme a nakrájíme. Rozehřejeme máslo a olej a přidáme houby. Osolíme, opepříme a dusíme doměkka. Směs necháme vychladnout. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků.

  2. Do mísy dáme rohlíky nakrájené na kostičky, zalijeme mlékem a necháme vsáknout. Přidáme houby, sekanou pažitku, petrželku, žloutky a promícháme. Nakonec vmícháme tuhý bílkový sníh. Zapékací misku vymažeme tukem naplníme směsí a posypeme sýrem. Hubník pečeme v předehřáté troubě dozlatova.

  3. Upečený hubník podáváme se zeleninovým salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!