Hrušky v čokoládové peřince recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- špetka skořice 1 lžíce cukr krupice 1 lžíce citronová šťáva 1 sklenice kompotované půlené hrušky krém 2 lžíce med 1 balíček vanilkový cukr 200 g hořká čokoláda 250 ml smetana ke šlehání na ozdobu 1 lžíce sekané mandle
Postup Hrušky v čokoládové peřince recept
Postup přípravy receptu
-
Hrušky slijeme a necháme okapat. Čokoládu nasekáme na drobné kousky.
Šťávu z hrušek s citronovou šťávou, cukrem a skořicí svaříme na malý zbytek, hrušky jím potřeme a dáme do chladu.
Šlehačku svaříme s medem a vanilkovým cukrem. Přidáme na malé kousky nasekanou čokoládu a za stálého míchání ji rozpustíme dohladka.
Hrušky rozložíme na dezertní talířky, polijeme horkým krémem a sypeme mandlemi.