Hrušky v čokoládové peřince recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

špetka skořice
1 lžíce cukr krupice
1 lžíce citronová šťáva
1 sklenice kompotované půlené hrušky
krém
2 lžíce med
1 balíček vanilkový cukr
200 g hořká čokoláda
250 ml smetana ke šlehání
na ozdobu
1 lžíce sekané mandle

Postup přípravy receptu

  1. Hrušky slijeme a necháme okapat. Čokoládu nasekáme na drobné kousky.

  2. Šťávu z hrušek s citronovou šťávou, cukrem a skořicí svaříme na malý zbytek, hrušky jím potřeme a dáme do chladu.

  3. Šlehačku svaříme s medem a vanilkovým cukrem. Přidáme na malé kousky nasekanou čokoládu a za stálého míchání ji rozpustíme dohladka.

  4. Hrušky rozložíme na dezertní talířky, polijeme horkým krémem a sypeme mandlemi.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!