Hrušky v bramborové košilce recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 ks vejce 4 lžíce mléko 1 ks středně velká cibule 4 lžíce hladká mouka 10 ks středně velké brambory 5 ks větší hrušky podle chuti skořice cukr moučka podle potřeby olej na smažení
Postup Hrušky v bramborové košilce recept
Postup přípravy receptu
-
Hrušky oloupeme, zbavíme je jádřinců a rozkrájíme na čtvrtinky. Rozpálíme olej a hrušky ze všech stran opečeme.
Brambory oloupeme a jemně nastrouháme. Zbavíme je přebytečné šťávy, promícháme s moukou, vejci, mlékem a nadrobno nakrájenou cibulí.
Vytvoříme polotuhé těsto, které navrstvíme na opečené hrušky a dáme do předehřáté trouby. Pečeme pomalu asi 60 minut.
Křupavé hrušky v košilce posypeme cukrem a skořicí a podáváme jako hlavní jídlo.