Hrušky v bramborové košilce recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks vejce
4 lžíce mléko
1 ks středně velká cibule
4 lžíce hladká mouka
10 ks středně velké brambory
5 ks větší hrušky
podle chuti
skořice
cukr moučka
podle potřeby
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Hrušky oloupeme, zbavíme je jádřinců a rozkrájíme na čtvrtinky. Rozpálíme olej a hrušky ze všech stran opečeme.

  2. Brambory oloupeme a jemně nastrouháme. Zbavíme je přebytečné šťávy, promícháme s moukou, vejci, mlékem a nadrobno nakrájenou cibulí.

  3. Vytvoříme polotuhé těsto, které navrstvíme na opečené hrušky a dáme do předehřáté trouby. Pečeme pomalu asi 60 minut.

  4. Křupavé hrušky v košilce posypeme cukrem a skořicí a podáváme jako hlavní jídlo.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!