Hrušky plněné sýrem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks citron
150 g niva
150 g mozzarella
4 ks velká hruška
50 g sekané ořechy
na obalení
med
50 g sekané ořechy
podle potřeby
olej na vymazání
na ozdobu
2 ks větší švestka

Postup přípravy receptu

  1. Hrušky položíme, rozkrojíme v 1/4 shora a částečně vydlabeme. Dáváme pozor, abychom nepoškodili slupku, a aby se nám hruška nerozpadla! Hrušky pokapeme čerstvě vymačkanou citrovonou šťávou, aby nám nezhnědly.

  2. Odkrojenou část nakrájíme na drobné kostičky. Mozzarellu a nivu nakrájíme na kostičky a smícháme s kostičkami hrušek (není třeba dávat i vydlabanou část) a nadrobno sekanými ořechy.

  3. Špičku hrušky (můžeme i po obvodu) namočíme v medu a obalíme v oříšcích.

  4. Vydlabané důlky naplníme sýrovou směsí a hrušky vložíme do zapékací mísy vymazané olejem.

  5. Hrušky plněné sýrem pečeme v předehřáté troubě na 170 °C jen 5 minut. Poté dáme na sýrovou směs půlku švestky (blumy) na ozdobu a ještě necháme 10 minut dopéct.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!