Hruškový koláč s kakaem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 lžíce olej
2 ks vejce
125 g máslo
30 g kakao
200 ml mléko
0 ks citron
0.5 ks prášek do pečiva
150 g cukr krupice
4 ks hruška
1 lžička mletá skořice
300 g polohrubá mouka

Postup přípravy receptu

  1. Hrušky oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na kostky. V míse smícháme polohrubou mouku, kakao, prášek do pečiva, skořici a citronovou kůru.

  2. Rozehřejeme máslo, smícháme s mlékem a olejem. Přidáme vejce a vše pak smícháme se sypkou směsí. Do tohoto těsta pak přidáme hrušky. Těsto vlijeme na máslem vymazaný a moukou vysypaný plech. Hruškový koláč s kakaem pečeme při 180 °C asi 40 minut.

  3. Hruškový koláč s kakaem můžeme polévat čokoládou a sypat kokosem, ale dobrý je to i bez polevy.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!