Hruškový koláč s kakaem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 lžíce olej 2 ks vejce 125 g máslo 30 g kakao 200 ml mléko 0 ks citron 0.5 ks prášek do pečiva 150 g cukr krupice 4 ks hruška 1 lžička mletá skořice 300 g polohrubá mouka
Postup Hruškový koláč s kakaem recept
Postup přípravy receptu
-
Hrušky oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na kostky. V míse smícháme polohrubou mouku, kakao, prášek do pečiva, skořici a citronovou kůru.
Rozehřejeme máslo, smícháme s mlékem a olejem. Přidáme vejce a vše pak smícháme se sypkou směsí. Do tohoto těsta pak přidáme hrušky. Těsto vlijeme na máslem vymazaný a moukou vysypaný plech. Hruškový koláč s kakaem pečeme při 180 °C asi 40 minut.
Hruškový koláč s kakaem můžeme polévat čokoládou a sypat kokosem, ale dobrý je to i bez polevy.