Hruškový koláč s drobenkou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- těsto 12 lžic cukr 3 ks vejce 4 lžíce máslo 24 lžic mléko 1 balíček prášek do pečiva 24 lžic hrubá mouka drobenka 2 lžíce máslo 100 g cukr moučka 100 g polohrubá mouka náplň 3 ks hruška podle potřeby máslo na vymazání strouhanka na vysypání
Postup Hruškový koláč s drobenkou recept
Postup přípravy receptu
-
Oloupané hrušky rozkrojíme podélně na půlky a zbavíme je jádřinců. Do mísy dáme hrubou mouku, máslo rozpustíme v kastrůlku a necháme ho prochladnout. K mouce přidáme mléko, cukr, prášek do pečiva, vejce, máslo a vypracujeme hladké těsto.
Vymažeme formu na pečení a nalijeme připravené těsto. Přísady na drobenku smícháme a promneme prsty. Na povrch těsta rozložíme půlky hrušek a posypeme je drobenkou. Hruškový koláč s drobenkou vložíme do vyhřáté trouby a pečeme asi 30 - 40 minut.
Hruškový koláč s drobenkou necháme trochu vychladnout, nakrájíme a můžeme podávat.