Hruškový koláč s drobenkou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
12 lžic cukr
3 ks vejce
4 lžíce máslo
24 lžic mléko
1 balíček prášek do pečiva
24 lžic hrubá mouka
drobenka
2 lžíce máslo
100 g cukr moučka
100 g polohrubá mouka
náplň
3 ks hruška
podle potřeby
máslo na vymazání
strouhanka na vysypání

Postup přípravy receptu

  1. Oloupané hrušky rozkrojíme podélně na půlky a zbavíme je jádřinců. Do mísy dáme hrubou mouku, máslo rozpustíme v kastrůlku a necháme ho prochladnout. K mouce přidáme mléko, cukr, prášek do pečiva, vejce, máslo a vypracujeme hladké těsto.

  2. Vymažeme formu na pečení a nalijeme připravené těsto. Přísady na drobenku smícháme a promneme prsty. Na povrch těsta rozložíme půlky hrušek a posypeme je drobenkou. Hruškový koláč s drobenkou vložíme do vyhřáté trouby a pečeme asi 30 - 40 minut.

  3. Hruškový koláč s drobenkou necháme trochu vychladnout, nakrájíme a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!