Hruškový koláč recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

tuk
6 ks hrušky
mletá skořice
hrubá mouka
citrónová kůra
70 g madlové lupínky
angreštový džem
těsto
3 ks vejce
120 g máslo
0.5 balíčku prášek do pečiva
80 g cukr krupice
50 g piškoty
70 g polohrubá mouka
100 g mandle neloupané

Postup přípravy receptu

  1. Máslo a cukr utřeme do pěny, postupně všleháme celá vejce a kůru z citrónu.

  2. Neloupané mandle a piškoty nastrouháme, přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva, skořici a vše smícháme s utřeným máslem.

  3. Hrušky oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na osminky.

  4. Tukem vytřenou a moukou vysypanou formu naplníme těstem, poklademe hruškami, potřeme angreštovým džemem, posypeme mandlovými lupínky a zvolna pečeme při 160 °C asi 40 minut.

  5. Koláč necháme vychladnout a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!