Hruškový koláč recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- tuk 6 ks hrušky mletá skořice hrubá mouka citrónová kůra 70 g madlové lupínky angreštový džem těsto 3 ks vejce 120 g máslo 0.5 balíčku prášek do pečiva 80 g cukr krupice 50 g piškoty 70 g polohrubá mouka 100 g mandle neloupané
Postup Hruškový koláč recept
Postup přípravy receptu
-
Máslo a cukr utřeme do pěny, postupně všleháme celá vejce a kůru z citrónu.
Neloupané mandle a piškoty nastrouháme, přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva, skořici a vše smícháme s utřeným máslem.
Hrušky oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na osminky.
Tukem vytřenou a moukou vysypanou formu naplníme těstem, poklademe hruškami, potřeme angreštovým džemem, posypeme mandlovými lupínky a zvolna pečeme při 160 °C asi 40 minut.
Koláč necháme vychladnout a můžeme podávat.