Hruškové řezy s polevou recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

1/2 hrnku olej
1 ks vejce
40 g máslo
1 lžíce kakao
1 balíček prášek do pečiva
3 lžíce med
1/2 hrnku cukr moučka
4 ks hruška
1 balíček vanilkový cukr
1 hrnek hladká mouka
1 kelímek zakysaná smetana
1 hrnek polohrubá mouka
1 balíček čokoláda s kousky ořechů

Postup přípravy receptu

  1. Vejce rozmícháme s vanilkovým cukrem, cukrem moučka a medem. Přilijeme smetanu, 1/2 hrnku oleje, 3 rozmixované hrušky (zbylou jednu hrušku pokrájíme na kousky), hrnek polohrubé a hrnek hladké mouky a prášek do pečiva

  2. 3/4 těsta vylijeme na papírem vyložený plech nebo pekáč. Do zbylého těsta přimícháme kakao, zamícháme a pocákáme jím světlé těsto

  3. Buchtu poklademe na kousky nakrájenou hruškou a dáme péct do vyhřáté trouby na 180 °C, asi 30 minut

  4. Po vychladnutí polijeme hruškové řezy polevou připravenou z rozehřáté oříškové čokolády s máslem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!