Hrnková jogurtová buchta recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
1 kelímek cukr
2 ks vejce
1 kelímek polohrubá mouka
1 kelímek bílý jogurt
0 balíčků kypřící prášek do pečiva
podle chuti
ovoce
rebarbora
podle potřeby
tuk na vymazání
mouka na vysypání

Postup přípravy receptu

  1. V míse smícháme polohrubou mouku s práškem do pečiva a dobře promícháme. Potom přidáme bílý jogurt, cukr, vejce a vše důkladně promícháme.

  2. Těsto nalijeme do tukem vymazaného a moukou vysypaného menšího pekáče. Na těsto naklademe kousky ovoce nebo nakrájenou oloupanou rebarboru a dáme péct do vyhřáté trouby. Pečeme asi 30 - 50 minut podle výšky těsta.

  3. Pokud chceme připravit rebarborovou buchtu, je dobré nejdříve oloupanou a nakrájenou rebarboru spařit ve sladké vodě.

  4. Hrnkovou jogurtovou buchtu po vychladnutí nakrájíme a podáváme jako chutný vláčný moučník.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!