Hrnková buchta pokaždé jinak recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
0 hrnků olej
2 ks vejce
1 hrnek mléko
1 hrnek cukr moučka
1 balíček vanilkový cukr
3 hrnky polohrubá mouka
1 balíček kypřící prášek do pečiva
podle chuti
ovoce
podle potřeby
tuk na vymazání
mouka na vysypání

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve smícháme všechny sypké suroviny - polohrubou mouku, vanilkový cukr, cukr moučka a prášek do pečiva. Potom smícháme tekuté suroviny - mléko, olej a vejce. Na těsto smícháme sypké a tekuté suroviny.

  2. Těsto nalijeme na plech vymazaný tukem a vysypaný moukou. Ovoce nakrájíme na kousky a poklademe na těsto.

  3. Buchtu dáme péct na asi 20 - 30 minut do trouby předehřáté na 250 °C.

  4. Hrnkovou buchtu pokaždé jinak po vychladnutí nakrájíme a podáváme jako moučník ke kávě nebo čaji.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!