Hrníčkový kynutý koláč recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- těsto 4 ks vejce 1 hrnek mléko 0 hrnků cukr krupice 1 balíček kvasnice 2 hrnky polohrubá mouka 0 kostek tuk na pečení drobenka 10 dkg cukr krupice 14 dkg hrubá mouka 10 dkg tuk na pečení
Postup Hrníčkový kynutý koláč recept
Postup přípravy receptu
-
Nejprve oddělíme žloutky od bílků. Tuk utřeme s cukrem a se žloutky do pěny a přidáme kvásek z kvasnic, trochy vlažného mléka, trošky mouky a cukru. Já používám někdy sušené droždí, tedy nemusím dělat kvásek, stačí droždí zamíchat do mouky. Přidáme polohrubou mouku, mléko a vytvoříme těsto. Z bílků ušleháme sníh a opatrně ho zamícháme do těsta.
Těsto nalijeme na plech, po 15 minutách přidáme na něj kousky ovoce podle chuti a posypeme drobenkou připravenou z tuku na pečení, hrubé mouky a cukru krupice.
Hrníčkový kynutý koláč pečeme v předehřáté troubě dozlatova.
Hrníčkový kynutý koláč po vychladnutí nakrájíme a podáváme třeba ke svačině nebo ke snídani.