Hrníčkový kynutý koláč recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
4 ks vejce
1 hrnek mléko
0 hrnků cukr krupice
1 balíček kvasnice
2 hrnky polohrubá mouka
0 kostek tuk na pečení
drobenka
10 dkg cukr krupice
14 dkg hrubá mouka
10 dkg tuk na pečení

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve oddělíme žloutky od bílků. Tuk utřeme s cukrem a se žloutky do pěny a přidáme kvásek z kvasnic, trochy vlažného mléka, trošky mouky a cukru. Já používám někdy sušené droždí, tedy nemusím dělat kvásek, stačí droždí zamíchat do mouky. Přidáme polohrubou mouku, mléko a vytvoříme těsto. Z bílků ušleháme sníh a opatrně ho zamícháme do těsta.

  2. Těsto nalijeme na plech, po 15 minutách přidáme na něj kousky ovoce podle chuti a posypeme drobenkou připravenou z tuku na pečení, hrubé mouky a cukru krupice.

  3. Hrníčkový kynutý koláč pečeme v předehřáté troubě dozlatova.

  4. Hrníčkový kynutý koláč po vychladnutí nakrájíme a podáváme třeba ke svačině nebo ke snídani.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!