Hrníčkový beránek mojí maminky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
0 hrnků olej
1 špetka sůl
2 ks vejce
2 lžíce rum
1 hrnek mléko
1 balíček prášek do pečiva
1 hrnek cukr krupice
1 balíček vanilkový cukr
1 špetka citronová kůra
2 hrnky polohrubá mouka
podle potřeby
tuk na vymazání
mouka na vysypání

Postup přípravy receptu

  1. Vejce rozkvedláme v mléce. Mouku smícháme s kypřícím práškem, solí, vanilkovým a krupicovým cukrem a citronovou kůrou. Mléko s vejci nalijeme do sypké směsi, přilijeme olej, rum a utřeme hladké těsto.

  2. Těsto nalijeme do tukem vymazané a moukou vysypané formy. Vložíme do trouby předehřáté na 180 °C a pečeme asi 40 - 50 minut. Dobu pečení si každý přizpůsobí podle pečení trouby. Upečeného beránka vyndáme z trouby a necháme formu vychladnout.

  3. Teprve potom hrnečkového beránka vyklopíme a potřeme čokoládou nebo citronovou polevou či jen pocukrujeme. Na krk uvážeme beránkovi mašli a do rozříznuté pusy vložíme kousek asparágusu.

  4. Hrníčkového beránka mojí maminky podáváme jako výborný tradiční moučník na sváteční velikonoční stůl.

  5. Další velikonoční recepty, které se vám určitě budou hodit


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!