Hrníčková ovocná buchta recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
2 ks vejce
0.5 balíčku máslo
200 ml mléko
1 ks prášek do pečiva
0.8 hrnku cukr krupice
2 hrnky polohrubá mouka
na ozdobu
borůvky

Postup přípravy receptu

  1. Vymažeme si a vysypeme si plech. Rozehřejeme si troubu na 220 °C.

  2. Rozehřejeme tuk a přidáme ho do mouky a cukru. Rukama promícháme a utvoříme drobenku. Odebereme 1/2 hrnku drobenky navrch buchty.

  3. Do zbylé drobenky přidáme mléko a vejce. Dobře promícháme a poté jemně vmícháme prášek do pečiva. Těsto vylijeme na vymazaný a vysypaný plech. Poklademe ovocem a posypeme zbytkem drobenky. Hrníčkovou ovocnou buchtu pečeme zhruba 25 - 30 minut.

  4. Upečenou hrníčkovou ovocnou buchtu necháme vychladnout, nakrájíme a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!