Hrníčková kakaovo-perníková buchta recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

0 hrnků olej
1 ks vejce
1 hrneček mléko
1 hrnek cukr krupice
2 hrnky polohrubá mouka
1 balíček kypřící prášek
3 lžíce granko
podle potřeby
tuk na vymazání
mouka na vysypání
podle chuti
1 lžička perníkové koření

Postup přípravy receptu

  1. Všechny suroviny odměříme a spojíme ručně dohromady, můžeme použít i tyčový mixér. Vznikne nám hladké tekuté těsto, které nalijeme na vymazaný a vysypaný plech.

  2. Hrníčkovou kakaovo-perníkovou buchtu dáme péct do trouby předehřáté na 150 °C a pečeme zhruba 15 - 20 minut.

  3. Hotový vychladlý moučník můžeme potřít polevou. Já jsem zvolila na potření čokoládovou polevu ze švestek, o které už jste určitě slyšeli. Hrníčková kakaovo-perníková buchta je však dobrá i samotná a bez polevy.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!