Hrníčková kakaovo-perníková buchta recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 0 hrnků olej 1 ks vejce 1 hrneček mléko 1 hrnek cukr krupice 2 hrnky polohrubá mouka 1 balíček kypřící prášek 3 lžíce granko podle potřeby tuk na vymazání mouka na vysypání podle chuti 1 lžička perníkové koření
Postup Hrníčková kakaovo-perníková buchta recept
Postup přípravy receptu
-
Všechny suroviny odměříme a spojíme ručně dohromady, můžeme použít i tyčový mixér. Vznikne nám hladké tekuté těsto, které nalijeme na vymazaný a vysypaný plech.
Hrníčkovou kakaovo-perníkovou buchtu dáme péct do trouby předehřáté na 150 °C a pečeme zhruba 15 - 20 minut.
Hotový vychladlý moučník můžeme potřít polevou. Já jsem zvolila na potření čokoládovou polevu ze švestek, o které už jste určitě slyšeli. Hrníčková kakaovo-perníková buchta je však dobrá i samotná a bez polevy.