Hrníčková buchta s lesním ovocem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
0 hrnků olej
1 ks vejce
1 hrnek kefír
1 ks prášek do pečiva
1 hrnek cukr krupice
1 hrnek hladká mouka
1 hrnek hrubá mouka
drobenka
80 g máslo
5 dkg cukr moučka
1 ks vanilkový cukr
12 dkg hladká mouka
podle potřeby
olej na vymazání
mouka na vysypání
podle chuti
mražené lesní ovoce

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve si předehřejeme troubu na 170 °C. Mouku, cukr, vanilkový cukr a změklé máslo ručně smícháme, aby nám vznikla sypká směs.

  2. Hladkou i hrubou mouku, cukr, vejce, prášek do pečiva, olej a kefír vymícháme do řídkého těsta. Těsto vylijeme na vysypaný a vymazaný plech. Rovnoměrně na něj rozložíme zmražené ovoce a navrch posypeme drobenkou. Vložíme do trouby a pečeme, dokud nejsou okraje zlatavé obvykle asi 30 - 40 minut. Upečenou hrníčkovou buchtu s lesním ovocem vyjmeme z trouby a necháme vychladnout.

  3. Hrníčkovou buchtu s lesním ovocem nakrájíme a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!