Hrnečkový koláč recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- těsto 2 ks vejce 1 hrnek mléko 0.5 ks tuk 1 ks prášek do pečiva 1 hrnek cukr moučka 2 hrnky polohrubá mouka na ozdobu cukr moučka podle potřeby ovoce drobenka drobenka
Postup Hrnečkový koláč recept
Postup přípravy receptu
-
Na přípravu tohoto velmi jednoduchého koláče potřebujeme polohrubou mouku, moučkový cukr, mléko, Heru či jiný tuk, vejce a prášek do pečiva.
Všechny uvedené suroviny promícháme a nalijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech. Těsto poté posypeme jakýmkoliv syrovým ovocem, může použít i kompotované.
Z másla, hladké a polohrubé mouky a cukru si připravíme drobenku. Tou celý moučník posypeme. Hrnečkový koláč pečeme v předehřáté troubě na 180 °C. Upečený koláč necháme vychladnout.
Hrnečkový koláč podle chuti ocukrujeme, nakrájíme a můžeme podávat.