Hrnečkový koláč recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
2 ks vejce
1 hrnek mléko
0.5 ks tuk
1 ks prášek do pečiva
1 hrnek cukr moučka
2 hrnky polohrubá mouka
na ozdobu
cukr moučka
podle potřeby
ovoce
drobenka
drobenka

Postup přípravy receptu

  1. Na přípravu tohoto velmi jednoduchého koláče potřebujeme polohrubou mouku, moučkový cukr, mléko, Heru či jiný tuk, vejce a prášek do pečiva.

  2. Všechny uvedené suroviny promícháme a nalijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech. Těsto poté posypeme jakýmkoliv syrovým ovocem, může použít i kompotované.

  3. Z másla, hladké a polohrubé mouky a cukru si připravíme drobenku. Tou celý moučník posypeme. Hrnečkový koláč pečeme v předehřáté troubě na 180 °C. Upečený koláč necháme vychladnout.

  4. Hrnečkový koláč podle chuti ocukrujeme, nakrájíme a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!