Hráškový salát s vejcem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

cukr
300 g hrášek
sůl
4 listy hlávkový salát
zálivka
0.5 stroužku česnek
2 lžíce olej
sůl
1 lžíce ocet
mletý černý pepř
na ozdobu
2 ks jarní cibulka
1 ks vejce natvrdo

Postup přípravy receptu

  1. Hrášek vložíme do malého množství osolené, nepatrně oslazené vody a na mírném ohni dusíme doměkka.

  2. Mezitím si připravíme zálivku. Česnek oloupeme, prolisujeme a utřeme. Utřený česnek rozšleháme se solí, olejem, octem a pepřem.

  3. Měkký hrášek scedíme, necháme okapat, přidáme větší díl zálivky, lehce protřeseme a necháme dobře proležet. Cibulky očistíme a nasekáme najemno.

  4. Před podáváním urovnáme hráškový salát na křehké listy hlávkového salátu, ozdobíme kolečky vejce, posypeme sekanou cibulí a pokapeme zbytkem zálivky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!