Hráškový salát s vejcem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- cukr 300 g hrášek sůl 4 listy hlávkový salát zálivka 0.5 stroužku česnek 2 lžíce olej sůl 1 lžíce ocet mletý černý pepř na ozdobu 2 ks jarní cibulka 1 ks vejce natvrdo
Postup Hráškový salát s vejcem recept
Postup přípravy receptu
-
Hrášek vložíme do malého množství osolené, nepatrně oslazené vody a na mírném ohni dusíme doměkka.
Mezitím si připravíme zálivku. Česnek oloupeme, prolisujeme a utřeme. Utřený česnek rozšleháme se solí, olejem, octem a pepřem.
Měkký hrášek scedíme, necháme okapat, přidáme větší díl zálivky, lehce protřeseme a necháme dobře proležet. Cibulky očistíme a nasekáme najemno.
Před podáváním urovnáme hráškový salát na křehké listy hlávkového salátu, ozdobíme kolečky vejce, posypeme sekanou cibulí a pokapeme zbytkem zálivky.