Hráškový pudink s uzeným masem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 3 ks vejce 2 dl mléko 60 g tuk 80 g hrubá mouka 200 g vařené uzené maso 200 g čerstvý hrášek podle potřeby tuk na vymazání mouka na vysypání na ozdobu petrželová nať
Postup Hráškový pudink s uzeným masem recept
Postup přípravy receptu
-
Na menším množství tuku udusíme čerstvě vyloupaný hrášek téměř doměkka.
Zbylý tuk vymícháme se žloutky a solí, smícháme s hráškem.
Uvařené a na kousky nakrájené uzené maso dáme do mléka a rozmícháme s hrubou moukou. K tomu přidáme tuhý sníh vymíchaný z bílků a lehce promícháme.
Dáme do vymaštěné a vysypané pudinkové formy, kterou přikryjeme a vaříme v páře nebo vodní lázni asi 40 minut.
Uvařený pudink vyklopíme, nakrájíme a posypeme petrželovou natí.