Hráškový pudink s uzeným masem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
-
3 ks vejce
2 dl mléko
60 g tuk
80 g hrubá mouka
200 g vařené uzené maso
200 g čerstvý hrášek
podle potřeby
tuk na vymazání
mouka na vysypání
na ozdobu
petrželová nať
Postup Hráškový pudink s uzeným masem recept
Postup přípravy receptu
-
Na menším množství tuku udusíme čerstvě vyloupaný hrášek téměř doměkka.
Zbylý tuk vymícháme se žloutky a solí, smícháme s hráškem.
Uvařené a na kousky nakrájené uzené maso dáme do mléka a rozmícháme s hrubou moukou. K tomu přidáme tuhý sníh vymíchaný z bílků a lehce promícháme.
Dáme do vymaštěné a vysypané pudinkové formy, kterou přikryjeme a vaříme v páře nebo vodní lázni asi 40 minut.
Uvařený pudink vyklopíme, nakrájíme a posypeme petrželovou natí.