Hráškový pudink s uzeným masem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 ks vejce
2 dl mléko
60 g tuk
80 g hrubá mouka
200 g vařené uzené maso
200 g čerstvý hrášek
podle potřeby
tuk na vymazání
mouka na vysypání
na ozdobu
petrželová nať

Postup přípravy receptu

  1. Na menším množství tuku udusíme čerstvě vyloupaný hrášek téměř doměkka.

  2. Zbylý tuk vymícháme se žloutky a solí, smícháme s hráškem.

  3. Uvařené a na kousky nakrájené uzené maso dáme do mléka a rozmícháme s hrubou moukou. K tomu přidáme tuhý sníh vymíchaný z bílků a lehce promícháme.

  4. Dáme do vymaštěné a vysypané pudinkové formy, kterou přikryjeme a vaříme v páře nebo vodní lázni asi 40 minut.

  5. Uvařený pudink vyklopíme, nakrájíme a posypeme petrželovou natí.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!