Hráškové pesto recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 hrnek hrášek
3 stroužky česnek
80 g parmazán
3 lžíce olivový olej
1 hrst čerstvá bazalka
podle chuti
sůl
citron
mletý pepř
čerstvá máta

Postup přípravy receptu

  1. Hrášek vyloupeme z lusků a nijak neupravujeme. Pokud použijeme hrášek mražený, krátce ho povaříme v osolené vodě a pak rychle zchladíme ledovou vodou, aby si zachoval jasně zelenou barvu. Parmazán nasekáme na hrubší kousky. Bylinky opláchneme, česnek oloupeme, z citronu vymačkáme šťávu.

  2. Do mixéru vsypeme hrášek, olej, česnek, bazalku, pár lístků máty, trochu čerstvě mletého pepře, pár kapek citronové šťávy a trochu soli. Vše společně rozmixujeme dohladka. Nakonec přisypeme parmazán či jiný sýr podobného typu. Hráškové pesto ochutnáme a podle potřeby ještě doladíme.

  3. Hráškové pesto podáváme se slanými krekry, toasty apod. Skvěle se hodí i na jednohubky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!