Hrášková smetanová polévka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

0.5 l mléko
1 lžíce vegeta
2 lžíce hladká mouka
1 lžíce olej na smažení
1 kelímek sladká smetana
1 balíček mražený hrášek
4 ks brambora (větší)
náplň
1 ks cibule
1 lžička vegeta
0.5 kg kuřecí prsa
2 lžičky mletá červená paprika

Postup přípravy receptu

  1. Do hrnku vsypeme brambory nakrájené na malé kousky. Vodou zalijeme do výšky asi 1 cm nad brambory a přivedeme k varu. Po dvou minutách varu přidáme zelený hrášek. Společně vaříme doměkka.

  2. K hrášku a bramborám přidáme mléko rozmíchané s hladkou moukou a necháme mírně povařit. Aby polévka zhoustla, přidáme vegetu dle chuti. Nesolíme.

  3. Před dokončením přilijeme sladkou smetanu a necháme ji v polévce prohřát.

  4. Po odstavení můžeme přidat kousek másla, již nevaříme. Polévka má být trochu hustší a lahodně smetanová.

  5. Kuřecí maso nakrájíme na nudličky.

  6. Cibulku osmažíme dorůžova a přidáme nudličky masa s mletou kvalitní paprikou a vegetou dle chuti. Promícháme a dusíme, dle potřeby podlijeme. Dusíme do změknutí masa, je to velmi rychlé.

  7. Hráškovou smetanovou polévku servírujeme na talíře a na povrch polévky přidáme nudličky i se vzniklou šťávou. Podáváme s pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!