Hrášková smetanová polévka recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 0.5 l mléko 1 lžíce vegeta 2 lžíce hladká mouka 1 lžíce olej na smažení 1 kelímek sladká smetana 1 balíček mražený hrášek 4 ks brambora (větší) náplň 1 ks cibule 1 lžička vegeta 0.5 kg kuřecí prsa 2 lžičky mletá červená paprika
Postup Hrášková smetanová polévka recept
Postup přípravy receptu
-
Do hrnku vsypeme brambory nakrájené na malé kousky. Vodou zalijeme do výšky asi 1 cm nad brambory a přivedeme k varu. Po dvou minutách varu přidáme zelený hrášek. Společně vaříme doměkka.
K hrášku a bramborám přidáme mléko rozmíchané s hladkou moukou a necháme mírně povařit. Aby polévka zhoustla, přidáme vegetu dle chuti. Nesolíme.
Před dokončením přilijeme sladkou smetanu a necháme ji v polévce prohřát.
Po odstavení můžeme přidat kousek másla, již nevaříme. Polévka má být trochu hustší a lahodně smetanová.
Kuřecí maso nakrájíme na nudličky.
Cibulku osmažíme dorůžova a přidáme nudličky masa s mletou kvalitní paprikou a vegetou dle chuti. Promícháme a dusíme, dle potřeby podlijeme. Dusíme do změknutí masa, je to velmi rychlé.
Hráškovou smetanovou polévku servírujeme na talíře a na povrch polévky přidáme nudličky i se vzniklou šťávou. Podáváme s pečivem.