Hranolky z kapra recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
-
1 ks citron
1 kg vykuchaný kapr
marináda
4 stroužky česnek
1 lžička sůl
100 ml mléko
100 ml voda
1 lžička chilli
5 lžic sójová omáčka
0.5 lžičky mletý černý pepř
0.5 balíčku koření na ryby
na obalení
hladká mouka
1 lžička mletá pálivá paprika
podle potřeby
olej na smažení
Postup Hranolky z kapra recept
Postup přípravy receptu
-
Kapra vykostíme, zalijeme citronovou šťávou a necháme chvilku nasát. Potom rozkrájíme na 2 cm velké proužky.
Ve vodě s mlékem rozmícháme koření na ryby, sůl, pepř, sójovou omáčku, chilli a česnek. Vložíme rybí maso a necháme čtyři hodiny marinovat.
Do uzavíratelné nádoby (kelímek od margarínu) dáme mouku smíchanou s paprikou, vložíme po částech kapra, uzavřeme a protřepeme.
Hranolky z kapra smažíme na rozpáleném oleji.
Podáváme se zeleninovým salátem. Vhodnou přílohou je i bramborová kaše.