Hrachová polévka s celerem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
sůl
3 lžíce máslo
1 ks cibule
125 g celer
mletý pepř
1 ks větší mrkev
250 g žlutý loupaný hrách
příloha
1 lžíce olej
1 lžička mletá sladká paprika
2 plátky toastový chléb
na ozdobu
kadeřavá petrželka

Postup přípravy receptu

  1. Den předem namočený hrách scedíme a necháme okapat. Mrkev i celer očistíme, česnek i cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky.

  2. Máslo necháme v hrnci přeškvařit a potom na něm podusíme veškerou zeleninu. Přisypeme hrášek, přilijeme vodu, osolíme i opepříme a pod pokličkou vaříme asi 50 - 60 minut do změknutí.

  3. Čtyři lžíce zeleniny z polévky si odložíme stranou. Zbytek polévky rozšleháme na pyré.

  4. Toastový chléb nakrájíme na kostičky, poprášíme paprikou a na rozpáleném oleji orestujeme dozlatova.

  5. Polévkové pyré rozdělíme na talíře, přidáme lžíci zeleniny, kostičky osmaženého chleba a ozdobíme snítkou kadeřavé petrželky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!