Hrachová polévka s celerem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 stroužky česnek sůl 3 lžíce máslo 1 ks cibule 125 g celer mletý pepř 1 ks větší mrkev 250 g žlutý loupaný hrách příloha 1 lžíce olej 1 lžička mletá sladká paprika 2 plátky toastový chléb na ozdobu kadeřavá petrželka
Postup Hrachová polévka s celerem recept
Postup přípravy receptu
-
Den předem namočený hrách scedíme a necháme okapat. Mrkev i celer očistíme, česnek i cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky.
Máslo necháme v hrnci přeškvařit a potom na něm podusíme veškerou zeleninu. Přisypeme hrášek, přilijeme vodu, osolíme i opepříme a pod pokličkou vaříme asi 50 - 60 minut do změknutí.
Čtyři lžíce zeleniny z polévky si odložíme stranou. Zbytek polévky rozšleháme na pyré.
Toastový chléb nakrájíme na kostičky, poprášíme paprikou a na rozpáleném oleji orestujeme dozlatova.
Polévkové pyré rozdělíme na talíře, přidáme lžíci zeleniny, kostičky osmaženého chleba a ozdobíme snítkou kadeřavé petrželky.