Hrachová polévka recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- podle potřeby 500 g hrášek hotová jíška podle chuti 3 stroužky česnek sůl majoránka 1-2 ks cibule párky mletý černý pepř 1 kostka zeleninový bujon
Postup Hrachová polévka recept
Postup přípravy receptu
-
Cibuli a česnek oloupeme a nasekáme najemno. Párky nakrájíme na kolečka. Hrášek scedíme, propláchneme a necháme okapat.
V hrnci rozehřejeme olej a pomalu na něm zpěníme cibuli. Přidáme česnek a párky a smažíme dozlatova. Přisypeme hrášek a zalijeme horkou vodou. Do polévky vložíme zeleninový bujon, bylinky a podle chuti pepř. Polévku povaříme asi 10 minut.
Pak asi polovinu (až 2/3) hrášku z polévky vyjmeme a rozmixujeme dohladka. Pak hrášek vrátíme zpátky do polévky, ochutíme majoránkou a krátce povaříme. Podle chuti polévku osolíme a zahustíme hotovou jíškou.
Hrachovou polévku lze podávat s rohlíkem osmaženým na kostičky