Hrachová polévka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

podle potřeby
500 g hrášek
hotová jíška
podle chuti
3 stroužky česnek
sůl
majoránka
1-2 ks cibule
párky
mletý černý pepř
1 kostka zeleninový bujon

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli a česnek oloupeme a nasekáme najemno. Párky nakrájíme na kolečka. Hrášek scedíme, propláchneme a necháme okapat.

  2. V hrnci rozehřejeme olej a pomalu na něm zpěníme cibuli. Přidáme česnek a párky a smažíme dozlatova. Přisypeme hrášek a zalijeme horkou vodou. Do polévky vložíme zeleninový bujon, bylinky a podle chuti pepř. Polévku povaříme asi 10 minut.

  3. Pak asi polovinu (až 2/3) hrášku z polévky vyjmeme a rozmixujeme dohladka. Pak hrášek vrátíme zpátky do polévky, ochutíme majoránkou a krátce povaříme. Podle chuti polévku osolíme a zahustíme hotovou jíškou.

  4. Hrachovou polévku lze podávat s rohlíkem osmaženým na kostičky


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!