Hrachová kaše s ovarem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

60 g slanina
1 stroužek česnek
2-3 dl mléko
1 špetka majoránka
50 g cibule
250 g hrách
20 g hladká mouka
1 ks vepřové koleno (masité)
30 g slanina na jíšku

Postup přípravy receptu

  1. Očištěné vepřové masité koleno uvaříme v osolené vodě doměkka.

  2. Hrách přebereme, opereme a namočíme přes noc do studené vody (loupaný hrách nemusíme předem namáčet). Hrách uvaříme doměkka a dáme odkapat na síto. Pak jej umeleme na masovém strojku.

  3. Ve vyškvařené slanině (30 g) si připravíme jíšku dozlatova. Zalijeme ji mlékem a povaříme do hustší kaše. Pak přidáme umletý hrách, ochutíme jej utřeným česnekem se solí, majoránkou a ještě 3 minuty za stálého míchání podusíme.

  4. Na talíři hrachovou kaši posypeme cibulí nakrájenou na nudličky a osmaženou na zbylé slanině a doplníme ovarem z kolena. Hrachovou kaši s ovarem podáváme se salátem z kyselého zelí.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!