Hraběnčin jablkový koláč recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- těsto 15 dkg cukr 4 ks žloutek 0 ks prášek do pečiva 40 dkg polohrubá mouka 1 ks Hera náplň jablko rozinky 4 ks bílek 2 ks vanilkový cukr vlašské ořechy
Postup Hraběnčin jablkový koláč recept
Postup přípravy receptu
-
Ze surovin vypracujeme hladké těsto. Zhruba třetinu dáme do mrazáku ztuhnout. Zbytek těsta vyválíme na tenký plát a vyložíme jím plech vyložený pečícím papírem.
Jablka očistíme a nastrouháme. Ořechy nasekáme a spolu rozinkami je vmícháme do jablek. Jablka rozprostřeme na těsto v plechu a posypeme vanilkovým cukrem. Z bílků ušleháme tuhý sníh spolu s cukrem. Rozetřeme jej na jablka. Nakonec na sníh nastrouháme přes velká oka ztuhlé těsto.
Hraběnčin jablkový koláč pečeme při 180 °C asi 30 minut.
Upečený hraběnčin jablkový koláč necháme trochu vychladnout, nakrájíme a můžeme podávat.