Hraběnčin jablkový koláč recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
15 dkg cukr
4 ks žloutek
0 ks prášek do pečiva
40 dkg polohrubá mouka
1 ks Hera
náplň
jablko
rozinky
4 ks bílek
2 ks vanilkový cukr
vlašské ořechy

Postup přípravy receptu

  1. Ze surovin vypracujeme hladké těsto. Zhruba třetinu dáme do mrazáku ztuhnout. Zbytek těsta vyválíme na tenký plát a vyložíme jím plech vyložený pečícím papírem.

  2. Jablka očistíme a nastrouháme. Ořechy nasekáme a spolu rozinkami je vmícháme do jablek. Jablka rozprostřeme na těsto v plechu a posypeme vanilkovým cukrem. Z bílků ušleháme tuhý sníh spolu s cukrem. Rozetřeme jej na jablka. Nakonec na sníh nastrouháme přes velká oka ztuhlé těsto.

  3. Hraběnčin jablkový koláč pečeme při 180 °C asi 30 minut.

  4. Upečený hraběnčin jablkový koláč necháme trochu vychladnout, nakrájíme a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!