Hovězí závitky se slaninou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

120 g slanina
sůl
1 ks vejce
máslo
strouhanka
petrželka
2 dl voda
mletý bílý pepř
600 g hovězí maso zadní
1 špetka drcený hřebíček

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na plátky, jemně naklepeme, mírně z jedné strany osolíme, okořeníme a pokryjeme plátky slaniny. Zavineme do ruličky, spojíme párátky, obalíme v rozšlehaném vejci a ve strouhance.

  2. Na rozpáleném másle zprudka osmažíme ze všech stran do zlatova. Podlijeme vodou, přikryjeme pokličkou a asi ještě 1/2 hodiny dusíme.

  3. Před podáváním opatrně vytáhneme párátka a ozdobíme snítkou petrželky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!