Hovězí vinařský guláš recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

70 g slanina
sůl
1 lžíce máslo
200 g cibule
1 špetka tymián
1 ks bobkový list
50 g hladká mouka
2 dl zakysaná smetana
700 g přední hovězí maso
2 dl bílé suché víno
6 ks celý černý pepř
4 kuličky celé nové koření

Postup přípravy receptu

  1. Slaninu nakrájíme na drobné kostičky. Maso očistíme a nakrájíme na kostky. Cibuli oloupeme, očistíme a nasekáme najemno.

  2. Slaninu rozškvaříme v hrnci. Vsypeme cibuli a dorůžova ji osmahneme. Přidáme maso a za stálého míchání jej osmahneme. Jakmile pustí šťávu, osolíme maso, zaprášíme moukou, promícháme, osmahneme a podlijeme vodou. Přidáme bobkový list, nové koření a celý pepř, přiklopíme a zvolna dusíme. Šťávy by mělo být menší množství, jen aby se maso a cibule nepřipálily. Podle potřeby podléváme vínem. K měkkému masu přilijeme smetanu a ještě zvolna povaříme, aby se smetana nesrazila a omáčka byla přiměřeně hustá. Dochutíme špetkou rozemnutého tymiánu a solí. Zjemníme máslem.

  3. Hovězí vinařský guláš podáváme s přílohou podle chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!