Hovězí v těstíčku recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

200 g žampiony
60 g hladká mouka
1 šálek masový vývar
700 g hovězí maso
250 g ledvinky
podle chuti
sůl
pepř
těsto
1 špetka sůl
120 g tuk
voda
1 lžička prášek do pečiva
240 g hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve si připravíme těsto. Hladkou mouku promícháme v míse s práškem do pečiva a solí. Přimícháme tuk a trochu vody, třeme, dokud se nevypracuje v těsto.

  2. Těsto vyválíme a vyložíme jím dno a stěny teflonového kastrolu. Kousek těsta si odložíme stranou.

  3. Maso omyjeme, nakrájíme na tenké plátky, ledvinky omyjeme a nakrájíme na kostičky. Žampiony očistíme a pokrájíme na tenké plátky. Všechno obalíme v mouce smíchané se solí a pepřem. Na plátky masa klademe ledvinky a žampiony, stočíme do závitků, které klademe na těsto do kastrolu. Poté hovězí v těstíčku zalijeme vývarem a přikryjeme vyváleným zbytkem těsta. Okraje dobře přimáčkneme.

  4. Přes kastrol položíme alobal a pevně přitiskneme pokličkou.

  5. V páře nebo vodní lázni dusíme hovězí v těstíčku asi 4 hodiny.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!