Hovězí v leču recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 lžíce olej
1 lžíce máslo
2 ks cibule
1 ks rajčatový protlak
4 plátky hovězí zadní
1 sklenice zeleninové lečo
podle chuti
sůl
vegeta
mletá sladká paprika
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Hovězí plátky po okrajích lehce nařízneme a rozklepeme. Z obou stran je lehce osolíme a poprášíme mletou paprikou a moukou.

  2. Cibuli oloupeme a nasekáme nahrubo. Lečo scedíme, ale nálev nevyléváme.

  3. V kastrolu rozpálíme máslo s olejem. Vložíme plátky hovězího a z obou stran je osmahneme. Zasypeme je cibulí a zalijeme protlakem, lehce podlijeme šťávou z leča a společně dusíme, až je hovězí téměř měkké. Pak přidáme lečo a dusíme doměkka. Nakonec podle chuti okořeníme vegetou a pepřem.

  4. Hovězí v leču podáváme horké. Vhodnou přílohou jsou vařené brambory nebo jen čerstvý chléb.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!