Hovězí steak se zeleninou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 plátky hovězí maso
150 ml suché bílé víno
1 svazek kadeřavá petrželka
1 ks větší pórek
4 lžíce za studena lisovaný olej
450 g tvrdší rajče
podle chuti
sůl
mletý bílý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Rajčata spaříme, oloupeme a tvrdou část nakrájíme na kostičky (dužinu nevyužijeme).

  2. Pórek nakrájíme na kolečka a opečeme na másle. Přidáme nadrobno nasekanou petrželku, zalijeme vínem a přivedeme k varu. Přidáme rajčata, osolíme, opepříme a prohřejeme.

  3. Steaky opečeme zprudka na oleji. Z každé strany 3 - 4 minuty. Zabalíme je do alobalu a necháme alespoň 10 minut odležet. Teprve před podáváním steaky osolíme i opepříme.

  4. Jednotlivé porce na talíři "přeléváme" zeleninou.

  5. Dělená strava - bílkovinný oběd.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!