Hovězí sicilské rolky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

24 ks bobkový list
1 kg hovězí maso
1 ks červená cibule
podle chuti
sůl
mletý pepř
náplň
150 g strouhanka
50 g rozinky
50 ml olivový olej
50 g piniové oříšky
1 ks červená cibule
150 g ovčí sýr

Postup přípravy receptu

  1. Rozinky vložíme do plné mísy s vodou alespoň 10 minut odmočit. Sýr nakrájíme nadrobno a vložíme ho do hluboké mísy. K sýru přidáme strouhanku, piniové oříšky a odmočené rozinky.

  2. Na 3 lžících olivového oleje orestujeme dozlatova najemno nasekanou cibuli a přidáme ji do strouhankovo-sýrové směsi spolu se zbytkem olivového oleje. Náplň dochutíme solí, pepřem a promícháme. Směs musí být hrubší.

  3. Hovězí maso rozdělíme na 6 větších plátků. Umyté a osušené plátky lehce naklepeme a potřeme olivovým olejem. Osolíme a opepříme, můžeme slabě potřít hořčicí. Na plátky přiložíme po celé ploše strouhankovou směs a plátek zavineme. Každou plněnou hovězí rolku rozpůlíme ostrým nožem na půl.

  4. Z červené cibule nakrájíme 24 silnějších plátků o stejné velikosti rozpůlené rolky.

  5. Na špejli napíchneme bobkový list, kousek cibule, polovinu rolky, opět cibulový kousek a ukončíme bobkovým listem. Takto zpracujeme všech 6 špejlí.

  6. Dobře rozehřejeme grilovací pánev a olivovým olejem potřené hovězí rolky z každé strany grilujeme podle potřeby. Osobně rolky griluji z každé strany asi 2 minuty.

  7. Hovězí sicilské rolky podáváme ihned jako hlavní chod s oblíbenou přílohou a to buď na špejli, anebo můžeme špejli odstranit. Sýr můžeme zaměnit i za uzenou scamorzu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!