Hovězí saté s arašídovou omáčkou recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
2 stroužky česnek
1 ks cibule
voda
1 lžička kari
1 lžíce med
1 ks červená paprika
2 lžíce citronová šťáva
2 lžíce sójová omáčka
500 g hovězí roštěnka
3 ks jarní cibulka
100 g pražené nesolené arašídy
1 lžička římský kmín
1/2 lžičky mletý koriandr
125 ml kokosové mléko
1 lžíce arašídový olej
1 lžička nasekaná čili paprička
250 g půlené fazole

Postup přípravy receptu

  1. Česnek prolisujeme, maso nakrájíme na plátky, papriku a čili papričku nakrájíme nadrobno

  2. Příprava omáčky: V mixéru rozmixujeme arašídy, jarní cibulku, česnek, kari, římský kmín, koriandr, med, sójovou omáčku a vodu. Směs nalijeme na pánev a vaříme na středním plameni asi 3 minuty, dokud omáčka nezhoustne

  3. Do misky dáme olej, cibuli, česnek a čili papričku, zakryjeme a vaříme

  4. v mikrovlnné troubě 3 minuty na nejvyšší teplotu

  5. Přidáme maso, arašídovou omáčku, kokosové mléko a citronovou šťávu, zakryjeme a vaříme dalších 5 minut

  6. Přidáme fazole a papriku, směs zamícháme a vaříme při střední teplotě 5 minut, dokud zelenina nezměkne

  7. Zdroj: Nakladatelství Rebo, edice Kuchařka pro labužníky


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!