Pestrý salát s hovězím masem recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

1 stroužek česnek
sůl
1 svazeček ředkvičky
1 ks karotka
1 ks limetka
olivový olej
1/2 ks salátová okurka
mletý černý pepř
1 ks červená chilli paprička
200 g baby rajčata
1 lžíce ústřicová omáčka
2 ks nať jarní cibulky
1 balení směs listových salátů
1 lžíce kukuřičný sirup
2 ks hovězí steak á 200 g

Postup přípravy receptu

  1. Hovězí steaky lehce rukou naklepeme, potřeme vydatným množstvím oleje a z obou stran osolíme hrubou solí a opepříme čerstvě mletým pepřem. Steaky necháme asi 30 minut při pokojové teplotě odležet

  2. Mezitím si připravíme zeleninu na salát a pikantní zálivku. Začneme zálivkou. Očištěnou čerstvou chilli papriku zbavíme jadérek, česnek oloupeme, vše nasekáme nadrobno a vložíme do hmoždíře. Přidáme sůl a pepř a vše rozdrtíme do hladka. Pak přidáme kukuřičný sirup, ústřicovou omáčku, lžíci olivového oleje a šťávu z jedné limetky. Zálivku na pestrý salát důkladně promícháme, podle potřeby dochutíme a necháme odležet

  3. Zeleninu na salát nejdříve očistíme, omyjeme a pak nakrájíme. Karotku pomocí škrabky upravíme na hoblinky, ředkvičky, okurku a baby rajčata nakrájíme na stejně velké kousky. Nať jarní cibulky nakrájíme na jemná kolečka a oloupanou šalotku nasekáme nadrobno. Směs listových salátů s očištěnou zeleninou vložíme do mísy a až těsně před podáváním vše promícháme s pikantní zálivkou

  4. Odleželé steaky opečeme na horké suché pánvi z obou stran přibližně 2 - 3 minuty (záleží na výšce steaku) dozlatova. Poté maso zabalíme do alobalu a vložíme asi na 8 -10 minut do trouby předehřáté na 200 °C. Následně steaky vyjmeme z trouby a necháme ještě asi 7 minut odpočinout. Hovězí steaky nakrájíme šikmým řezem na plátky

  5. Zeleninový salát ochucený zálivkou navršíme na talíře, poklademe plátky steaku, pokapeme šťávou z masa a ihned podáváme. Vhodnou přílohou k pestrému salátu s hovězím masem je čerstvé pečivo.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!