Hovězí s výbornou omáčkou s chutí papriky, česneku a zázvoru recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1-2 lžíce olej 1 ks cibule 1 kg hovězí zadní marináda 6 stroužků česnek 1 lžíce olej citron 3 lžičky mletý zázvor 4 lžičky mletá sladká paprika podle chuti sůl
Postup Hovězí s výbornou omáčkou s chutí papriky, česneku a zázvoru recept
Postup přípravy receptu
-
Špalíček hovězího masa (1 - 1,5 kg) si den předem pomažeme připravenou směsí (marinádou).
Marinádu připravíme následovně: Rozmačkáme asi 6 - 8 stroužků česneku, přidáme 4 plné lžičky mleté papriky, 3 lžičky mletého zázvoru, trochu citronové šťávy a lžíci oleje, aby se vytvořila kašička. Necháme v lednici
Druhý den osmažíme 1 pokrájenou střední cibuli, smažíme ji do světle hněda, pak na ní opečeme připravené maso, osolíme a podlijeme vařící vodou. Podléváme podle toho, kolik chceme mít omáčky. Přiklopíme, dáme do trouby a pečeme, dokud není maso měkké. Omáčku podle chuti zahustíme, já dělám omáčky více, ale může být klidně i jen jako šťáva - méně vody a v tom případě ani nemusíme zahušťovat.
Hovězí s výbornou omáčkou s chutí papriky, česneku a zázvoru podáváme s bramborovým knedlíkem jako hlavní chod.