Hovězí s výbornou omáčkou s chutí papriky, česneku a zázvoru recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1-2 lžíce olej
1 ks cibule
1 kg hovězí zadní
marináda
6 stroužků česnek
1 lžíce olej
citron
3 lžičky mletý zázvor
4 lžičky mletá sladká paprika
podle chuti
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Špalíček hovězího masa (1 - 1,5 kg) si den předem pomažeme připravenou směsí (marinádou).

  2. Marinádu připravíme následovně: Rozmačkáme asi 6 - 8 stroužků česneku, přidáme 4 plné lžičky mleté papriky, 3 lžičky mletého zázvoru, trochu citronové šťávy a lžíci oleje, aby se vytvořila kašička. Necháme v lednici

  3. Druhý den osmažíme 1 pokrájenou střední cibuli, smažíme ji do světle hněda, pak na ní opečeme připravené maso, osolíme a podlijeme vařící vodou. Podléváme podle toho, kolik chceme mít omáčky. Přiklopíme, dáme do trouby a pečeme, dokud není maso měkké. Omáčku podle chuti zahustíme, já dělám omáčky více, ale může být klidně i jen jako šťáva - méně vody a v tom případě ani nemusíme zahušťovat.

  4. Hovězí s výbornou omáčkou s chutí papriky, česneku a zázvoru podáváme s bramborovým knedlíkem jako hlavní chod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!