Hovězí s pórkem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

olej
sůl
1 cibule
1 pórek
pepř
180 g zakysaná smetana
400 g hovězí zadní maso

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme a potom nakrájíme nadrobno. Maso omyjeme pod tekoucí studenou vodou, osušíme a nakrájíme na nudličky.

  2. Pórek dobře očistíme, podélně rozpůlíme a nakrájíme na půlkolečka asi 1 cm široká. Na pánvi zahřejeme trošku oleje a osmažíme na něm nakrájenou cibuli dozlatova. Přidáme maso a za častého míchání restujeme do zhnědnutí. Osolíme, opepříme čerstvě mletým pepřem, podlijeme trochou horké vody nebo vývaru a pod pokličkou necháme dusit doměkka. Podle potřeby průběžně podléváme.

  3. Když je maso skoro měkké, přidáme nakrájený pórek a ještě pár minut podusíme. Na závěr vmícháme zakysanou smetanu a chvíli ještě společně prohřejeme. Podávat můžeme s rýží, ale i s různě upravenými bramborami.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!