Hovězí s pórkem recept
Apetit ReceptyPostup Hovězí s pórkem recept
Postup přípravy receptu
-
Cibuli oloupeme a potom nakrájíme nadrobno. Maso omyjeme pod tekoucí studenou vodou, osušíme a nakrájíme na nudličky.
Pórek dobře očistíme, podélně rozpůlíme a nakrájíme na půlkolečka asi 1 cm široká. Na pánvi zahřejeme trošku oleje a osmažíme na něm nakrájenou cibuli dozlatova. Přidáme maso a za častého míchání restujeme do zhnědnutí. Osolíme, opepříme čerstvě mletým pepřem, podlijeme trochou horké vody nebo vývaru a pod pokličkou necháme dusit doměkka. Podle potřeby průběžně podléváme.
Když je maso skoro měkké, přidáme nakrájený pórek a ještě pár minut podusíme. Na závěr vmícháme zakysanou smetanu a chvíli ještě společně prohřejeme. Podávat můžeme s rýží, ale i s různě upravenými bramborami.