Hovězí s pikantní rajskou omáčkou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- sůl 2 lístky bobkový list 4 kuličky nové koření 4 kuličky celý pepř 600 g hovězí přední 60 g kořenová zelenina omáčka ocet 20 ml rum 80 g tuk 50 g cukr krupice 70-100 g perník na strouhání 1 ks menší cibule 1 ks celá skořice 70 g kořenová zelenina 1 konzerva rajský protlak (velký)
Postup Hovězí s pikantní rajskou omáčkou recept
Postup přípravy receptu
-
Hovězí maso uvaříme v osolené vodě s kořenovou zeleninou a kořením doměkka. Podle "stáří" masa vaříme asi 60 - 90 minut.
Kořenovou zeleninu očistíme a nakrájíme na kostičky. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Cibuli smícháme se zeleninou a orestujeme na rozehřátém tuku. Přidáme rajský protlak a restujeme do ztmavnutí zeleniny. Zeleninu zalijeme vývarem z masa a povaříme. Základ zahustíme perníkem, přidáme celou skořici a ochutíme cukrem a octem. Pro dospělé přidáme rum, pro děti pouze rumovou tresť. Pikantní rajskou omáčku prohřejeme.
Hovězí maso nakrájíme na plátky a na talíři přelijeme pikantní rajskou omáčkou. Hovězí s pikantní rajskou podáváme s houskovými knedlíky.