Hovězí s pikantní rajskou omáčkou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
2 lístky bobkový list
4 kuličky nové koření
4 kuličky celý pepř
600 g hovězí přední
60 g kořenová zelenina
omáčka
ocet
20 ml rum
80 g tuk
50 g cukr krupice
70-100 g perník na strouhání
1 ks menší cibule
1 ks celá skořice
70 g kořenová zelenina
1 konzerva rajský protlak (velký)

Postup přípravy receptu

  1. Hovězí maso uvaříme v osolené vodě s kořenovou zeleninou a kořením doměkka. Podle "stáří" masa vaříme asi 60 - 90 minut.

  2. Kořenovou zeleninu očistíme a nakrájíme na kostičky. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Cibuli smícháme se zeleninou a orestujeme na rozehřátém tuku. Přidáme rajský protlak a restujeme do ztmavnutí zeleniny. Zeleninu zalijeme vývarem z masa a povaříme. Základ zahustíme perníkem, přidáme celou skořici a ochutíme cukrem a octem. Pro dospělé přidáme rum, pro děti pouze rumovou tresť. Pikantní rajskou omáčku prohřejeme.

  3. Hovězí maso nakrájíme na plátky a na talíři přelijeme pikantní rajskou omáčkou. Hovězí s pikantní rajskou podáváme s houskovými knedlíky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!