Hovězí s játrovou omáčkou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

750 g hovězí přední
1 kelímek smetana na vaření
30-40 dkg hovězí játra
podle chuti
3 stroužky česnek
sůl
1 lžička kmín
1 lžíce vegeta
mletý barevný pepř
podle potřeby
tuk
1 ks cibule
2 řapíky celer
1 ks mrkev
hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. Hovězí přední maso a játra vcelku dáme do hrnce s vařící vodou. Přidáme cibuli rozkrojenou na půlku, mrkev, řapíkatý celer, vegetu, trochu barevného pepře a trochu kmínu. Vaříme, až je maso měkké.

  2. Do kastrolu uděláme jíšku, zalijeme scezeným vývarem, nastrouháme játra a dáme do omáčky. Přidáme rozdrcený česnek a necháme probublat. Nakonec omáčku zjemníme smetanou. Hovězí maso naporcujeme a vložíme do omáčky.

  3. Hovězí s játrovou omáčkou podáváme s houskovým knedlíkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!