Hovězí s játrovou omáčkou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 750 g hovězí přední 1 kelímek smetana na vaření 30-40 dkg hovězí játra podle chuti 3 stroužky česnek sůl 1 lžička kmín 1 lžíce vegeta mletý barevný pepř podle potřeby tuk 1 ks cibule 2 řapíky celer 1 ks mrkev hladká mouka
Postup Hovězí s játrovou omáčkou recept
Postup přípravy receptu
-
Hovězí přední maso a játra vcelku dáme do hrnce s vařící vodou. Přidáme cibuli rozkrojenou na půlku, mrkev, řapíkatý celer, vegetu, trochu barevného pepře a trochu kmínu. Vaříme, až je maso měkké.
Do kastrolu uděláme jíšku, zalijeme scezeným vývarem, nastrouháme játra a dáme do omáčky. Přidáme rozdrcený česnek a necháme probublat. Nakonec omáčku zjemníme smetanou. Hovězí maso naporcujeme a vložíme do omáčky.
Hovězí s játrovou omáčkou podáváme s houskovým knedlíkem.