Hovězí roštěnky se zeleninou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 ks cibule 2 ks rajče 2 lžíce kečup 1 list bobkový list 1 ks červená paprika 1 ks zelená paprika 2 lžíce olej na smažení 1 ks žlutá paprika 4 plátky hovězí roštěná podle chuti sůl tymián podle potřeby mletý černý pepř voda na podlévání
Postup Hovězí roštěnky se zeleninou recept
Postup přípravy receptu
-
Hovězí plátky naklepeme, osolíme, opepříme a opečeme z obou stran v rozehřátém oleji. Maso vyndáme na talíř a uchováme v teple.
Cibuli oloupeme, omyjeme a nakrájíme najemno. Papriky omyjeme, odstraníme jádřinec a nakrájíme na plátky. Rajčata omyjeme a nakrájíme na osminky, které ještě přepůlíme. Ve výpeku z masa necháme zesklovatět cibuli, přidáme papriky, rajčata, koření a kečup. Podlijeme vodou a pár minut podusíme.
Do pekáčku narovnáme roštěnky, které zalijeme podušenou zeleninou a dáme péct do trouby. Během pečení podle potřeby maso podléváme.
Hotový pokrm podáváme s dušenou rýží, kterou přelijeme podušenou zeleninou.