Hovězí roštěnky se zeleninou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
-
1 ks cibule
2 ks rajče
2 lžíce kečup
1 list bobkový list
1 ks červená paprika
1 ks zelená paprika
2 lžíce olej na smažení
1 ks žlutá paprika
4 plátky hovězí roštěná
podle chuti
sůl
tymián
podle potřeby
mletý černý pepř
voda na podlévání
Postup Hovězí roštěnky se zeleninou recept
Postup přípravy receptu
-
Hovězí plátky naklepeme, osolíme, opepříme a opečeme z obou stran v rozehřátém oleji. Maso vyndáme na talíř a uchováme v teple.
Cibuli oloupeme, omyjeme a nakrájíme najemno. Papriky omyjeme, odstraníme jádřinec a nakrájíme na plátky. Rajčata omyjeme a nakrájíme na osminky, které ještě přepůlíme. Ve výpeku z masa necháme zesklovatět cibuli, přidáme papriky, rajčata, koření a kečup. Podlijeme vodou a pár minut podusíme.
Do pekáčku narovnáme roštěnky, které zalijeme podušenou zeleninou a dáme péct do trouby. Během pečení podle potřeby maso podléváme.
Hotový pokrm podáváme s dušenou rýží, kterou přelijeme podušenou zeleninou.