Hovězí roštěnky se zeleninou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks cibule
2 ks rajče
2 lžíce kečup
1 list bobkový list
1 ks červená paprika
1 ks zelená paprika
2 lžíce olej na smažení
1 ks žlutá paprika
4 plátky hovězí roštěná
podle chuti
sůl
tymián
podle potřeby
mletý černý pepř
voda na podlévání

Postup přípravy receptu

  1. Hovězí plátky naklepeme, osolíme, opepříme a opečeme z obou stran v rozehřátém oleji. Maso vyndáme na talíř a uchováme v teple.

  2. Cibuli oloupeme, omyjeme a nakrájíme najemno. Papriky omyjeme, odstraníme jádřinec a nakrájíme na plátky. Rajčata omyjeme a nakrájíme na osminky, které ještě přepůlíme. Ve výpeku z masa necháme zesklovatět cibuli, přidáme papriky, rajčata, koření a kečup. Podlijeme vodou a pár minut podusíme.

  3. Do pekáčku narovnáme roštěnky, které zalijeme podušenou zeleninou a dáme péct do trouby. Během pečení podle potřeby maso podléváme.

  4. Hotový pokrm podáváme s dušenou rýží, kterou přelijeme podušenou zeleninou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!