Hovězí roštěnky na pivě recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
40 g tuk
1 ks cibule
kmín
2 dl pivo
mletý pepř
600 g hovězí roštěnka
tvrdší krajíc chleba

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve nakrájíme cibulku nadrobno a naklepeme, osolíme a opepříme plátky roštěnky z hovězího. Na tuku pak zpěníme cibulku a přidáme také roštěnku, kterou opečeme z obou stran. Nakonec podlijeme vývarem, nebo trochou vody a dusíme asi 30 minut.

  2. Mezitím můžeme nastrouhat trochu tvrdší chleba na jemném struhadle, přidáme do piva, promícháme a vše nalijeme k masu. Dodusíme doměkka. Podle potřeby podlíváme vývarem, aby omáčka příliš nezhoustla.

  3. Podáváme například s houskovým knedlíkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!