Hovězí roláda se zeleninou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

100 g slanina
4 dl vývar
2 ks vejce
1 ks cibule
100 g celer
100 g mrkev
3 dkg hladká mouka
1 kg hovězí maso
1 konzerva malý rajský protlak
podle potřeby
olej
podle chuti
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Plát masa očistíme, omyjeme a dobře rozklepeme. Ochutíme solí a pepřem a dáme stranou. Slaninu pokrájíme na kostičky, mrkev a celer oloupeme a nakrájíme také na kostičky. Cibuli oloupeme a pokrájíme nadrobno. Vejce rozklepneme a rozkvedláme vidličkou.

  2. V pánvi rozpustíme slaninu, na ní orestujeme mrkev a celer. Do pánve vlijeme vejce, osolíme a necháme chvíli zatuhnout. Tuto směs poklademe na připravený plát masa a pevně srolujeme. Převážeme pevnou nití, aby se roláda při pečení nerozevřela.

  3. Na pekáči zpěníme cibuli a zprudka ze všech stran roládu orestujeme. Zalijeme částí vývaru a dusíme doměkka. Hovězí roládu často obracíme, aby se dobře propekla ze všech stran. Poté roládu vyjmeme a šťávu vydusíme na tuk, ten zaprášíme moukou, přidáme zbytek vývaru a rajský protlak, provaříme a vrátíme maso zpět do pekáče. Takto dáme hovězí roládu ještě na chvíli propéct do trouby a podáváme.

  4. Hovězí roláda se zeleninou chutná výtečně s rýží či bramborem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!