Hovězí řízky z friťáku recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

500 dkg hovězí zadní
mletý černý pepř
na potření
5 stroužků česnek
podle chuti
sůl
trojobal
vejce
strouhanka
polohrubá mouka
podle potřeby
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Nakrájíme si hovězí svrchní šál na řízky a paličkou je natenko rozklepeme. Posolíme, popepříme a po obou stranách potřeme utřeným česnekem, kterým nešetříme. Hovězí řízky necháme uležet asi 30 minut.

  2. Hovězí řízky pak klasicky obalíme v trojobalu - polohrubá mouka, vejce, strouhanka.

  3. Hovězí řízky smažíme v rozpáleném fritovacím hrnci na nejvyšší teplotu, až jsou pěkně růžové.

  4. Hovězí řízky z friťáku ihned podáváme. Nejlépe chutnají s čerstvým chlebem a okurkou, ale dopřát si k nim můžeme i brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!