Hovězí polévka recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

1 stroužek česnek
1 lžíce olej
sůl
máslo
50 g celer
30 g mrkev
20 g petržel
1 ks bobkový list
1 ks střední cibule
čerstvá petrželka
mletý černý pepř
800 ml zeleninový bujon
10 kuliček celý černý pepř
2 lžíce dětská krupička
350 g zadní hovězí maso

Postup přípravy receptu

  1. Hovězí maso očistíme a nakrájíme na malé hranolky. Cibuli a česnek oloupeme. Mrkev, celer a petržel oloupeme a nastrouháme nahrubo. Krupičku nasucho opražíme do světle žluté barvy

  2. Nakrájené maso zprudka opečeme ze všech stran na malém množství oleje a ihned zalijeme zeleninovým vývarem. Přidáme celý pepř, bobkový list, cibuli a česnek. Vše přivedeme k varu, zakryjeme pokličkou a velice zvolna vaříme, dokud maso není měkké

  3. Z vývaru odstraníme koření, uvařenou cibuli a česnek. Vmícháme strouhanou zeleninu a vaříme ještě dalších 10 - 15 minut. Potom vše zahustíme opraženou krupičkou, krátce povaříme a odstavíme z tepla. Nakonec do polévky přidáme usekanou petrželku a čerstvé máslo

  4. Hovězí dietní polévku s kořenovou zeleninou podáváme s bílým pečivem nebo nasucho opečeným bílým toastovým chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!