Hovězí pečeně na droždí recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 ks cibule
1 kostka droždí
2 lžíce olej na smažení
1 hrnek hovězí vývar
5 dkg uzená slanina
15 dkg měkký salám
1 kg falešná svíčková
podle chuti
sůl
mletý černý pepř
podle potřeby
vroucí voda

Postup přípravy receptu

  1. Falešnou svíčkovou omyjeme, osušíme a potom protáhneme silnými proužky salámu a slaniny. Cibuli oloupeme a nasekáme nadrobno.

  2. Na oleji osmažíme nasekanou cibuli, přidáme droždí a necháme rozpustit. Když se droždí rozpustí, vložíme hovězí maso. Podle chuti osolíme a opepříme, podlijeme hrnkem vařícího vývaru nebo vody a přikryté pečeme hodinu. Maso potom dopékáme odkryté, podle potřeby podléváme vařící vodou a zároveň přeléváme šťávou. Pečením se pach droždí vytratí.

  3. Hovězí pečeně na droždí je dobrá s bramborovou přílohou, kterou vybíráme podle vlastní chuti. K hovězímu můžete vyzkoušet i nebo s rýží z Krnova, případně maso podávat s dušenou nebo vařenou rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!