Hovězí oháňka na víně recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
60 g tuk
1 ks cibule
tymián
citron
50 g rajčatový protlak
pepř celý
bobkový list
nové koření
1 dl červené víno
40 g hladká mouka
kořenová zelenina
800 g hovězí omáčka

Postup přípravy receptu

  1. Omytou hovězí oháňku nasekáme na 2cm kousky. Opečeme je prudce na rozpáleném tuku. V hrnci zpěníme drobně nakrájenou cibulku. Přidáme nadrobno nakrájenou kořenovou zeleninu a dorůžova osmažíme.

  2. Vložíme oháňku, přidáme koření a osolíme. Zakápneme citronovou šťávou a přidáme trochu citronové kůry. Podusíme, vmícháme protlak, červené víno a dusíme doměkka.

  3. Vyjmeme maso a šťávu zaprášíme moukou, povaříme a procedíme přes husté síto. Nakonec můžeme přidat trochu červeného vína.

  4. Maso podáváme například s pečenými brambory a vše přelijeme omáčkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!