Hovězí oháňka na víně recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- sůl 60 g tuk 1 ks cibule tymián citron 50 g rajčatový protlak pepř celý bobkový list nové koření 1 dl červené víno 40 g hladká mouka kořenová zelenina 800 g hovězí omáčka
Postup Hovězí oháňka na víně recept
Postup přípravy receptu
-
Omytou hovězí oháňku nasekáme na 2cm kousky. Opečeme je prudce na rozpáleném tuku. V hrnci zpěníme drobně nakrájenou cibulku. Přidáme nadrobno nakrájenou kořenovou zeleninu a dorůžova osmažíme.
Vložíme oháňku, přidáme koření a osolíme. Zakápneme citronovou šťávou a přidáme trochu citronové kůry. Podusíme, vmícháme protlak, červené víno a dusíme doměkka.
Vyjmeme maso a šťávu zaprášíme moukou, povaříme a procedíme přes husté síto. Nakonec můžeme přidat trochu červeného vína.
Maso podáváme například s pečenými brambory a vše přelijeme omáčkou.