Hovězí na okurkách recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 lžička cukr
1-2 stroužky česnek
sůl
2 lžíce ocet
40 g tuk
2 ks cibule
1 lžíce mouka
1 lžička hořčice
mletý pepř
500 g hovězí zadní
3 ks sterilované okurky
0.5 l voda nebo vývar

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na menší plátky a naklepeme. Na tuku orestujeme jemně pokrájenou cibuli. Přidáme cukr a ještě chvíli pražíme. Pak zalijeme octem. Do tohoto základu vložíme maso. Vše osolíme, opepříme a přidáme prolisovaný česnek. Pod pokličkou hovězí pomalu dusíme a jen mírně podléváme vodou.

  2. Dusíme do poloměkka. Když se tekutina vydusí, maso poprášíme moukou a přidáme hořčici. Kyselé okurky nakrájíme na tenké plátky. Přidáme je k masu, přilijeme asi 1/2 l vody a dusíme, až je maso měkké a šťáva mírně zhoustne.

  3. Hovězí na okurkách ozdobíme nakrájenou okurkou do vějířku. Hovězí na okurkách podáváme s rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!