Hovězí na česneku a pepři recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

5 stroužků česnek
4-6 lžic olej
rýže
600 g hovězí svíčková
20-25 ks černý pepř (kuličky)

Postup přípravy receptu

  1. Rýži dáme vařit jako obvykle nebo podle návodu. Můžeme přidat koření nebo bylinky.

  2. Svíčkovou omyjeme, odblaníme a nakrájíme na nudličky. Česnek oloupeme a buď jej prolisujeme nebo jej nakrájíme na drobno. Kuličky pepře rozdrtíme.

  3. Rozehřejeme si hlubokou pánev nebo wok, přidáme do ní olej. Až je olej rozehřátý, přidáme do něj česnek a pepř a restujeme, dokud česnek nezezlátne.

  4. Pánev rozehřejeme na maximum, přidáme maso a za stálého promíchávání je restujeme zhruba 5 - 7 minut, dokud maso nepustí šťávu a nemá správnou barvu.

  5. Směs podáváme s rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!